Κάτοχος

Η φωτογραφία μου
Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανίας, Greece

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009



Στην Ελλάδα μας , στην χώρα της Αλήθειας και της Ορθοδοξίας , στην πατρίδα που πρέπει να ευωδιάζει από τα άνθη της δοξολογίας και της ευγνωμοσύνης , στην χώρα των άγιων , στην πατρίδα του ηλίου και του φωτός , όλοι έχουμε ανάγκη από ΜΕΤΑΝΟΙΑ . Μετάνοια για ένα σατανικό πάθος που χωρίζει από τον Θεό και συγχρόνως προσβάλλει τον πολιτισμό μας : το πάθος της ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ
Η βλασφημία των θείων είναι ένα από τα πιο καταραμένα αμαρτήματα . Γιατί προέρχεται από εωσφορικό εγωισμό και διαβολική υπερηφάνεια . Δείχνει ότι ο βλάσφημος αποδίδει όλα τα κακά και τις αναποδιές στον Κύριο και Θεόν του παντός .Σ’Αυτόν που είναι η Πηγή όλων των καλών και τίποτε κακό δεν εποίησε . 
  Ο βλάσφημος είναι αχάριστος . Ενώ θα έπρεπε να ευχαριστεί αδιάκοπα τον Δημιουργόν του ημέρα και νύχτα για όλες τις αφανείς και φανερές ευεργεσίες , για όλα τα πνευματικά και σωματικά δώρα του Κυρίου , όχι μόνο δεν ευχαριστεί τον Θεό , αλλά Τον υβρίζει . Είναι και αχάριστος και υβριστής . Αλλά και ανόητος . Πετροβολάει τον Ουρανό ! Και οι πέτρες πέφτουν στην άδεια , την κενή από σύνεση κεφαλή του . 
  Ο βλάσφημος είναι και αχάριστος και υβριστής και ανόητος και δαιμονόπληκτος . Διότι η βλασφημία είναι έργο διαβολικό . 
  Από πού προήλθε όμως η βλασφημία των Θείων ;  
  Από την κακία , την μοχθηρία , το μίσος των Τούρκων κατά της αγίας μας θρησκείας , κατά των Χριστιανών. Οι Τούρκοι βλασφημούσαν τον Χριστό , την Παναγία μας και τον Τίμιο Σταυρό . Και όμως , στα Μουσουλμανικά κράτη εάν κάποιος τολμήσει να βλασφημήσει τον Μωάμεθ (αυτόν που είχε πέντε γυναίκες ! ) θα του κόψουν τον λαιμό !
  Εσύ , λοιπόν αδελφέ μου βλάσφημε , καταλαβαίνεις τι κακό κάνεις , τι κακό λαλεί η γλώσσα σου όταν βλασφημείς; Συναισθάνεσαι που βρίσκεσαι όταν υβρίζεις τον Αληθινόν Θεόν , τον Σωτήρα σου ; Συλλαμβάνεις το βάραθρο της αβύσσου που πέφτεις όταν υβρίζεις το Φως και την Αλήθεια , την Αγάπη και την Σωτηρία του κόσμου; 
Εκείνον που τρέμουν τα σύμπαντα και οι μυριάδες άγγελοι μετά φόβου και τρόμου παρίστανται ενώπιον Του . Εκείνον που μ’ένα Του λόγο έπλασε την γη και τον ήλιο και τα άστρα του Ουρανού . Εκείνον που έπλασε και σένα άνθρωπο λογικό εκ του μηδενός . Εάν θεωρείται παράπτωμα να υβρίσεις τον Μωάμεθ ή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Πρωθυπουργό ή ένα επίσημο πρόσωπο , πόση ασέβεια είναι να υβρίζεις τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό ή την Πανυπερευλογημένη Θεοτόκο Μητέρα του Χριστού Παναγία μας ή τον Ζωοποιό Τίμιο Σταυρό ;  

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Παραδείγματα βλασφήμων ανθρώπων προς παραδειγματισμό και διόρθωση.
Ένας βλάσφημος πατέρας από την Αθήνα είχε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες – καρπός της ευθύνης για την μεγάλη αμαρτία της βλασφημίας . Βλασφημούσε <<για ψύλλου πήδημα >> που λέμε και στην καθημερινή μας ζωή <<έλουζε >> , την ταλαιπωρημένη γυναίκα του .
Σημειωτέον ότι η ίδια η γυναίκα του είχε ομολογήσει ότι ακόμα και στην σύλληψη του αρρώστου παιδιού του βλασφημούσε τα θεία . Αποτέλεσμα τούτου ήταν βέβαια ότι το παιδί γεννήθηκε ανάπηρο . Ακόμα και ένα τσιγάρο να του έπεφτε από το χέρι ήταν ικανός να βλασφημήσει . 
  Προβλέποντας ο Κύριος ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα μετανοούσε επέτρεψε να τελείωση σύντομα η ζωή του για να τελειώσει σύντομα και το μεγάλο αμάρτημα . Σε ένα ταξίδι μαζί με την γυναίκα του συγκρούστηκε το αυτοκίνητο του με μια νταλίκα . Αυτοκίνητο και άνθρωποι πολτοποιήθηκαν. Έγιναν σαν φυσαρμόνικα . 
 

 Κάποιος κληρικός βρέθηκε στο εξωτερικό . Επισκέφθηκε έναν γέρο ασθενή, ονόματι Θεοδόσιο , που του είχαν κόψει το ένα πόδι . 
- Πώς το έπαθες αυτό ; τον ρώτησε .
- Μου το έφαγαν τα ψάρια , απάντησε . 
- Μήπως βλασφημούσες τα θεία ; 
- Ναι , είπε συντετριμμένος , βλασφημούσα . Ήμουν ναυτικός και ταξίδευα στον Ινδικό Ωκεανό . Ήταν τόσο μεγάλα τα κύματα που σκέπαζαν το καράβι μας . Κι εγώ βλασφημούσα . Τότε πέφτει ένας σωλήνας από το κατάρτι και με χτυπάει πάνω στο πόδι . Άρχισε ακατάσχετη αιμορραγία .
Μου το έδεσαν οι συνάδελφοι με τσουβάλια . Ήμασταν δύο ώρες έξω από την Σιγκαπούρη . Γυρίζει το πλοίο , πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο , μου έκοψαν το πόδι και το πέταξαν στην θάλασσα.
- Θα ξαναβλασφημήσεις τώρα άλλη φορά ; 
- Ποτέ μου . Μετανοώ για την φρικτή αμαρτία, που φαίνεται έπρεπε να πληρώσω για την σταματήσω . Έπρεπε να μου κοπεί το πόδι για να κοπεί η βλασφημία .

Προ εικοσαετίας στο Μεταξουργείο Αθηνών ζούσε ένας υδραυλικός ονόματι μάστρο – Γιώργης . Ήταν φοβερά βλάσφημος . Κάπνιζε σταμάτητα . Τσιγάρο και βλασφημία . Του έλεγαν : <<μάστρο-Γιώργη , πάψε να βλασφημάς τα θεία . Θα σε τιμωρήσει ο Θεός >>. Αλλά αυτός τον χαβά του . Και ειρωνευόταν τους παπάδες και την Εκκλησία μας .Πέρασαν αρκετά χρόνια σ’αυτή την αμετανοησία . Ένας καρκίνος στο λάρυγγα ήταν η ευεργετική επίσκεψις του Θεού . Έβγαλε πολύποδα . Δεν μπορούσε πια να μιλήσει . Του έκαναν τραχειοτομή . Είχε πρησθεί. Ο λαιμός του είχε παραμορφωθεί . Είχε φρικτούς πόνους . Ζήτησε Πνευματικό – Εξομολόγο για να εξομολογηθεί . Τα είπε όλα . Μετανόησε ειλικρινά. Η Χάρις του Θεού έσωσε την ψυχή του .


Υπήρχε ένας φαντάρος βλάσφημος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 . Μέσα στην φωτιά της μάχης και αυτός βλασφημούσε! Βλασφημούσε σαν τρελός . Του έλεγαν οι άλλοι συνάδελφοι του : <<Μη βλασφημάς . Σε κάθε στιγμή κινδυνεύει η ζωή μας . Ο Χριστός και η Πανάγια μας σκεπάζουν >>. Αυτός δεν άκουγε κανένα . Τότε σε μια κρίσιμη ώρα , με καταιγισμό πυρών , τον χτυπά μια εχθρική σφαίρα ακριβώς πάνω στο στόμα και τον αφήνει νεκρό ! Οι άλλοι φαντάροι σε λίγο τον έθαψαν πιο πέρα , πρόχειρα , μέσα στα χιόνια . Αλλά το πιο καταπληκτικό ήταν το γεγονός ότι δεν πέρασε λίγη ώρα και μια εχθρική οβίδα πέφτει πάνω στον τάφο και κάνει το σώμα του βλάσφημου στρατιώτου κομμάτια. Όλοι έλεγαν ότι τον βλάσφημο ούτε η γη δεν τον δέχθηκε .

ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΕ 
Για να απαλλαγής από το φοβερό πάθος της βλασφημίας :
Απόκτησε ισχυρή θέληση .
Κυβέρνησε την γλώσσα σου και μην αφήνεις να σε κυβερνά.
Νίκησε το θηρίο του θυμού . Να είσαι ειρηνικός και πολιτισμένος στα λόγια, στη συμπεριφορά . Μην επηρεάζεσαι από τους άλλους . <<Μα και οι άλλοι βλασφημούν >> ! Η παρανομία των άλλων δεν αμνηστεύει το δικό σου έγκλημα . Μη τους μιμείσαι σαν μιμητικό ζώο . Απόκτησε προσωπικότητα .
Μετανόησε πικρά εάν βλασφήμησες τον Σωτήρα σου Χριστό ή την Γλυκυτάτη Μητέρα Του , την Παναγία μας.
Τρέξε να βρεις έναν Πνευματικό – Εξομολόγο να εξομολογηθείς και να συγχωρηθείς . 
Στο βάπτισμα σου , όταν έγινες Χριστιανός , ομολόγησες με το στόμα του νουνού ή της νουνάς : <<Συντάσσομαι τω Χριστώ . Αποτάσσομαι τω σατανά >>. Δηλαδή : Κατατάσσομαι στο σύνταγμα του Χριστού . Χωρίζομαι από τον σατανά .
  Αλλά με την ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ είναι σαν να ομολογείς και να λες : <<Συντάσσομαι με τον σατανά . Αποτάσσομαι τον Χριστό >> (αφού Τον βλασφημώ και Τον υβρίζω ).
  Καταλαβαίνεις πόσο τρομερό είναι αυτό – όσο δεν το βάζει ο νους μας – για το παρόν και το μέλλον της ζωής σου ;
Καταλαβαίνεις , επομένως , πόσο επείγον είναι να συμφιλιωθείς και να ανασυνταχθείς πάλι με τον Χριστό , ο Οποίος είναι η μόνη Χαρά , η μόνη Ελπίδα , το μόνο φως του κόσμου ; 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΟ
Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος είναι δριμύς , δριμύτατος προς την βλασφημία (Λόγος εις τους ανδριάντας Α΄). Διότι δριμεία και θανατηφόρα είναι η αρρώστια και η επιδημία αυτή .
  Να αποκτήσουμε ευχαριστία , λέει . Για όλα . Και για εκείνα που μας φαίνονται κακά ή για όσα χάσαμε . 
  <<Μέγας θησαυρός είναι η Ευχαριστία , μέγας πλούτος , ακατάβλητο αγαθό , ισχυρό όπλο … Έχασες χρήματα ; Αν μεν ευχαριστήσεις τον Θεό ωφέλησες την ψυχή σου και απέκτησες μεγαλύτερο πλούτο επειδή προσείλκυσες την αγάπη του Θεού . Αν όμως βλασφημήσεις , εκτός από εκείνα που έχασες , έχεις χάσει και την δική σου σωτηρία και ούτε εκείνα ανακτάς και την ψυχή σου καταστρέφεις >>.
  Απευθυνόμενος στον αληθινό Χριστιανό του αναθέτει και την ευθύνη και το δικαίωμα και την τόλμη να σωφρονίσει τον άνθρωπο που κυριεύτηκε από την μέθη της βλασφημίας . Με τον διδακτικό λόγο ή με την αυστηρότητα .
  Γράφει : << Αν ακούσης κάποιον στον δρόμο ή στη μέση της αγοράς να βλασφημεί τον Θεό , πλησίασε , επίπληξε τον . Και αν πρέπει να τον δείρεις , μη διστάσεις . Ράπισε τον στο πρόσωπο . Σύντριψε του το στόμα . Αγίασε το χέρι σου με το κτύπημα που θα του δώσεις . Και αν σε καταγγείλουν μερικοί και σε σύρουν στο δικαστήριο , να τους ακολουθήσεις . Και αν από το δικαστικό βήμα σου ζητήσει ο δικαστής ευθύνες , να πεις με θάρρος : “Βλασφήμησε τον ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ .  Αν πρέπει να τιμωρούνται όσοι βλασφημούν τον επίγειο βασιλέα , πολύ περισσότερο πρέπει να τιμωρούνται εκείνοι που βλασφημούν Εκείνον ” >>.
  Ο βλάσφημος φιλονικεί , συμπλέκεται με τον Ίδιο τον Θεό . Οφείλουμε να σπεύσουμε να βοηθήσουμε να συμφιλιωθεί μαζί Του . Όπως τρέχουμε όταν συμπλέκονται δυο άνθρωποι μεταξύ τους . Να τι γράφει ο άγιος : << Είναι φυσικό όταν δούμε στην αγορά συμπλοκή ανθρώπων να τρέχουμε να συμφιλιώσουμε τους διαπληκτιζόμενους . Και γιατί λέω συμπλοκή ανθρώπων ; Εάν δούμε ένα γαϊδούρι να έχει πέσει , όλοι τρέχουμε να το βοηθήσουμε να σηκωθεί . Για τους αδελφούς μας που χάνονται θα αδιαφορούμε ; >>
  Με γαϊδούρι που έπεσε μοιάζει ο βλάσφημος , διότι δεν μπορούσε να βαστάξει το φορτίο του θυμού του . Πλησίασε και σήκωσε τον . Και με λόγια και με έργα . Και με επιείκεια και με αυστηρότητα . Ας είναι διαφορετικό το φάρμακο της θεραπείας .

Αν έτσι τακτοποιούμε τα ζητήματα μας , αν φροντίζουμε για την σωτήρια του πλησίον , γρήγορα και σ’ αυτούς που θα διορθωθούν με τις ενέργειες μας θα είμαστε ποθητοί και αξιαγάπητοι . Και το σπουδαιότερο όλων θα απολαύσουμε τα αγαθά που μας έχουν ετοιμασθεί , τα οποία είθε να επιτύχουμε όλοι “δια της Χάριτος και φιλανθρωπίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού , μετά του οποίου εις τον Πατέρα και εις το Άγιον Πνεύμα ανήκει δόξα , κράτος , τιμή και τώρα και πάντοτε και εις τους αιώνας των αιώνων Αμήν ” >> .

Μοναχός Γεράσιμος 
Κελλίον Αγ. Νεκταρίου
ΔΑΦΝΗ 
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου