Κάτοχος

Η φωτογραφία μου
Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανίας, Greece

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009




ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ;
Ο Λόγος του Θεού είναι απλός και κατηγορηματικός: "Κατά πάντα ευχαριστείτε" (Α΄ Θεσσαλονικείς ε΄ 18).
Το "κατά πάντα" δεν σηκώνει καμιά αλλαγή, καμιά διόρθωση, καμιά ερμηνεία, γιατί είναι τόσο καθαρό, τόσο αυτονόητο. Για όλα πρέπει να ευχαριστούμε. Και είμαστε τόσο μακριά από αυτό!
Ευχαριστούμε τον Θεό όταν η υγεία μας είναι καλά. Μα δεν Τον ευχαριστούμε όταν πονάμε, όταν πρόκειται να υποστούμε κάποια εγχείρηση, όταν η ζωή μας κινδυνεύει. Τότε, δεν μπορούμε να Τον ευχαριστήσουμε.
Ευχαριστούμε τον Θεό, όταν η δουλειά μας πηγαίνει καλά, όταν κερδίζουμε αρκετά χρήματα. Δεν Τον ευχαριστούμε όμως, όταν η δουλειά μας δεν πάει καλά, όταν δεν πάρουμε προαγωγή, όταν δεν μας δώσουν αύξηση, όταν ακόμη χάσουμε τη δουλειά μας και στερούμαστε. Όμως ο Λόγος του Θεού είναι σαφής και κατηγορηματικός: "κατά πάντα ευχαριστείτε". Μα δεν έχουμε τη γνώση, την πίστη, το θάρρος, την αγάπη να ευχαριστήσουμε τον Θεό γι' αυτά τα αρνητικά, όπως τα νομίζουμε. Μα είναι δυνατόν ο Θεός, που το θέλημά Του είναι "το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον" (Ρωμαίους ιβ΄ 2), να επιτρέπει κάτι που θα είναι κακό για μας;
Ευχαριστούμε τον Θεό όταν τα παιδιά μας επιτυγχάνουν στις εξετάσεις, όταν προοδεύουν, και μπορούμε να καμαρώνουμε γι' αυτά. Μα, αλήθεια, ευχαριστήσαμε τον Θεό όταν το παιδί μας απέτυχε στις εξετάσεις; Ευχαριστήσαμε τον Θεό γι' αυτό, γιατί γκρεμίστηκαν τα όνειρά μας; Είχαμε την πίστη να πούμε πως κάτι σπουδαιότερο και καλύτερο ετοίμασε ο Κύριος για μας και το παιδί μας; Αλλά και ότι αυτό το καλύτερο δεν μπορεί να είναι, παρά ο αγιασμός μας; "Επειδή τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας. (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄ 3).
Όταν φτάσεις παντού να βλέπεις τη γενναιόδωρη αγάπη του Θεού, έστω και αν δεν διακρίνεις συγκεκριμένα στοιχεία. Όταν φτάσεις πάντοτε να είσαι ευγνώμων για όσα σου συμβαίνουν, είτε θετικά είτε αρνητικά με ανθρώπινα κριτήρια. Όταν μπορείς να χαμογελάς, χωρίς το χαμόγελο να σβήνει σαν μαζεύονται σύννεφα στον ουρανό, αλλά εσύ ψάλλεις και σιγοσφυρίζεις.
Τότε είσαι αληθινά ευτυχισμένος άνθρωπος. Γιατί η ζωή με ευχαριστία είναι ευτυχισμένη ζωή. Ο άνθρωπος της ευχαριστίας είναι Ευτυχισμένος Άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου